Miksi maanantai

quitandstayquit-logoIhmisten mielestä maanantai on viikon paras päivä aloittaa uusi terveellinen elämä, on sitten kyse painonhallinnasta, liikunnasta tai tupakoinnin lopettamista.

Maanantaina tehty aloitus auttaa myös ihmisiä jatkamaan terveitä elintapoja koko loppuviikon, ja seuraavan viikon ja niin edelleen.

Lopeta maanantaina  –tupakoinnin lopettamiseen tähtäävä kannustusohjelma kuuluu yhdysvaltalaisten Johns Hopkins, Columbia ja Syracuse yliopistojen kehittämään laajaan kansanterveyshankkeeseen (Monday Campaigns), jonka ideana on pyhittää joka viikon maanantai terveydelle.

Tutkimusten mukaan tupakoitsija voi tarvita jopa 8-11 tupakoinnin lopettamisyritystä, ennen kuin onnistuu pääsemään eroon tupakasta.

Lopeta maanantaina – kannustusohjelman ideana on kannustaa tupakoitsijoita 52 päivänä vuodessa lopettaa tupakointi, yrittää uudelleen lopettamista ja tukea jo lopettaneita tupakoitsijoita pysymään ilman tupakkaa.

Näin ollen tupakoitsijoiden ei tarvitse odottaa ’sopivaa tilaisuutta’ joskus tulevaisuudessa,  vaan  Lopeta maanantaina – tukiverkosto auttaa ja tukee tupakoitsijoiden lopettamishalukkuutta vuoden jokaisena maanantaina.