Lopeta kaverin kanssa

Sinun ei tarvitse lopettaa tupakointia yksinään, etsi kaveri ja lopettakaa yhdessä!

Tukemalla ja kannustamalla kaverin kanssa toisianne voitte päästä eroon tupakasta nopeammin – ja hauskemmin!

Kenen kanssa lopettaa? Tutkimusten mukaan lähellä olevat ihmiset (puoliso, ystävä, työkaveri) ovat parhaita lopettamiskavereita, erityisesti jos aloitatte lopettamisen samaan aikaan. Kaverin ei tarvitse olla saman ikäinen, saman luonteinen, eikä teillä tarvitse olla takana samanlaista tupakointihistoriaa. Tärkeintä on se, että kaveri on vähintään yhtä sitoutunut lopettamiseen kuin sinä.

Tässä on listattuna joitakin asioita, joita voitte kaverin kanssa tehdä yhdessä tupakoinnin lopettamisen hyväksi.

  • Sitoutukaa lopettamiseen. Päättäkää yhdessä lopettamispäivämäärä – maanantai on hyvä päivä aloittaa uusi elämä.
  • Kirjatkaa. Voitte esimerkiksi luoda yhteisen kalenterin, jonne kirjaatte tupakoimattomuutenne. Tai pitäkää tupakoinnin lopettamispäiväkirjaa, jossa voitte jakaa vinkkejä tupakoinninhimon ja vieroitusoireiden varalle.
  • Jakakaa kokemuksianne. Voitte oppia hyviä lopettamisvinkkejä toisiltanne. Ja saatte samalla mainiota vertaistukea. Myös kuunteleminen ja myötäeläminen on tärkeää.
  • Liikkukaa yhdessä. Menkää lenkille, kuntosalille, uimaan. Kuntokin kasvaa samalla, ja vie ajatukset pois tupakoimisesta.
  • Muistakaa kehua toisianne.
  • Olkaa positiivisia. Vaikka välillä olisi vaikeampaa, ja ehkä sattuu lipsahduksiakin, tukekaa ja auttakaa toisianne palaamaan takaisin lopettamisen tielle.
  • Ja muistakaa palkita itseänne onnistumisista säännöllisesti!

Jos et löydä sopivaa kaveria lähipiiristäsi, voit mainiosti lopettaa jonkun vähän vieraamman kanssa. Kannattaa kysellä esim. työpaikalla tai Facebookissa. Tai ehkä haluat lopettaa täysin tuntemattomien, kanssa, esim. Stumpin keskustelufoorumilla. Joka tapauksessa keskustelufoorumilla saat loistavaa kannustusta, ideoita ja vertaistukea lopettamiseesi.

Onko sinulla kokemuksia yhdessä lopettamisesta? Kerro kokemuksistasi Facebooksissa.