Vertaistuki

Tässä on listattuna netissä olevaa vertaistukea.

Lopeta maanantaina -facebook -sivut ovat tarkoitettu kaikille tupakoinnin lopettamista harkitseville, jo lopettaneille sekä niille, jotka haluavat vertaistukea ja kannustusta lopettamiseensa.

Lopeta maanantaina  on myös instagramissa

Stumpin keskustelufoorumi  – hyvää ja kannustavaa vertaistukea.

Tutkimusten mukaan verkkoyhteisössä saatava vertaistuki on erittäin arvokasta tupakoinnin lopettajille. Stumpin verkkoyhteisö on erittäin aktiivinen ja myötäelävä foorumi tupakoinnin lopettajille. Keskustelijat suhtautuvat toisiinsa ystävällisesti ja kunnioittavasti. Keskustelupalstalla on paljon konkari-jäseniä, jotka tukevat ja kannustavat uusia lopettajia pyyteettömästi.

Stumppi.fi -sivustolla on päiväkirjaosio, jonne voi joko itse kirjoittaa omaa tupakoinnin lopettamispäiväkirjaa tai lukea muiden lopettajien kirjoittamia blogeja.

28 päivää ilman on ohjelma tupakoinnin lopettamiseen, joka koostuu ryhmätapaamisista ja vertaistuesta. Keskustelua ja vertaistukea ohjelman Facebook-ryhmässä.

Muita kannustavia verkkoyhteisöjä:

Facebookissa löytyy esimerkiksi Tupakoinnin lopetus (suljettu ryhmä), Tupakkalakko (suljettu ryhmä) ja  Irti tupakasta -vertaistukiryhmä (suljettu ryhmä).  Suljettuihin ryhmiin pyydetään päästä jäseneksi.  Näillä sivustoilla ryhmän jäsenet kannustavat ja tukevat toisiaan sekä antavat hyviä vinkkejä lopettamiseen.